Over
CEB/Esgédé

Over Contra Expertise Buro / Esgédé

Contra Expertise Buro (CEB) is een handelsnaam van Esgédé; KvK-nummer 65066189.

Mijn naam is Sjouke Geert Dupon. Ik ben bouwkundige en heb veel ervaring met bouwschades, geschillen en het maken van rapporten. In 2005 heb ik Esgédé bouwkundig adviesbureau opgericht. Eind 2015 kwam een goede vriend bij mij met een probleem. Hij had aardbevingsschade in zijn woning. In eerste instantie kwam een expert, namens Centrum Veilig Wonen, tot de conclusie dat de schade niet aardbeving gerelateerd was. Toen ik mij in de zaak verdiepte, kwam ik tot de conclusie dat de schade was veroorzaakt of verergerd door aardbevingen. Onderzoek in de buurt leerde mij, dat schades door experts, nogal willekeurig werden beoordeeld. Er werd/wordt nauwelijks serieus onderzoek gedaan.

Voor mij reden om naast Esgédé, Contra Expertise Buro (CEB) op te richten. Na mij verdiept te hebben in de problematiek rondom aardbevingsschade, kwam ik als geboren en getogen Groninger tot de conclusie, dat ik mij als zelfstandig contra-expert aan moest melden bij CVW. Indien u meer wilt weten over mijn motivatie, verwijs ik naar de knop: Wingewest Groningen.

Uiteraard heb ik ook een commercieel belang, maar mijn motivatie is vooral de onwil en onwetendheid die ik tegenkom. Hierdoor gaat veel geld verloren of komt op de verkeerde plek terecht. Dat is onder meer de reden, waarom ik echte gedupeerden help. Daarbij let ik niet op extra uren die ik moet besteden. Daarnaast geef ik voorlichting aan bewoners in het gaswinningsgebied, om ze meer bewust te maken van de problemen die aardgaswinning met zich meebrengen.

Onder CEB, doe ik contra-expertises voor:

  • Aardbevingsschade
  • Brandschade
  • Stormschade
  • Waterschade

 Mijn werkzaamheden onder Esgédé zijn:

  • Bouwadvies
  • Bouwkeuringen
  • Bouwbegeleiding